Za određene industrije je veoma važno da podovi pored estetike i funkcionalnosti, omogućavaju lako održavanje higijene i antibakterijsku zaštitu.

Antibakterijski pod za različite industrije

Kada je u pitanju prehrambena industrija, radni prostor je izložen mnogim korozivnim supstancama i produktima kao što su masti, ulja, krv, šećeri i kiseline.

Sve ove materije utiču na propadanje industrijskih podova i dovode do razvoja bakterija koje mogu dovesti do različitih kontaminacija kako krajnjih proizvoda, tako i radnog prostora.

Kako bi se ovo izbeglo neophodno je da industrijski podovi i podne obloge, naročito u prehrambenoj industriji, ali i u nekim drugim poput farmaceutske industrije, budu izrađeni tako da omogućavaju efikasno čišćenje i održavanje higijene. Zbog toga je neophodno da podna obloga bude antibakterijski pod.

Podovi u prehrambenoj industriji moraju biti glatki, nepropusni i izrađeni u jednoj celini sa padom i drenažom i odvodom izrađenom od nerđajućeg čelika. Sva ova svojstva poda moraju da traju duži vremenski period tokom koga dolazi do hemijskih, temperaturnih, mehaničkih i drugih uticaja. Kod podova koji su izrađeni po standardima i propisima, ovi faktori ne utiču na sam kvalitet i performanse poda, kao i industrijskih i proizvodnih procesa.

Kako bi se mogućnost kontaminacije svela na minimum, naročito u prehrambenoj industriji, neophodno je zadovoljiti HACCP standard kada je u pitanju pod.

Flowfresh antibakterijski pod

 

Madera nudi veliki izbor antibakterijskih podova koji ispunjavaju sve higijenske standarde.

U našoj ponudi antibakterijskih podova izdvajamo Flowfresh podove kompanije Flowcrete, čiji smo zvanični zastupnici. [1]

Ovo su poliuretanski podovi sa antibakterijskom zaštitom, visokih performansi, glatkoće i sjaja kako bi se omogućilo lako i efikasno održavanje higijene, naročito u industrijama hrane i pića.

Svaki naš Flowfresh antibakterijski pod je ojačan Polygiene tehnologijom koja podrazumeva dodavanje jona srebra koji sprečavaju razvoj bakterija na podovima. Antibakterijski pod sa jonima srebra je efikasan način antibakterijske zaštite. Ovi podovi ispunjavaju sve uslove u proizvodnji hrane i pića.

Antibakterijski aditiv je ravnomerno raspoređen duž podnih obloga kako bi u svakom trenutku bio onemogućen razvoj bakterija nakon pada sirovina, hrane ili pića na pod.

Srebro je od davnina poznato kao način za sprečavanje rasta mikroba i predstavlja ekološko i zdravije rešenje od upotrebe različitih hemijskih sredstava. Zahvaljujući Polygiene tehnologiji, joni srebra ostaju aktivni toliko koliko traje i pod i čak i kada dođe do oštećenja poda.

S obzirom da u mnogim prehrambenim procesima, poput proizvodnje mleka na primer, su radni uslovi sa povećanom vlažnošću. Kako bi se izbeglo klizanje i padovi zaposlenih, može se postaviti pod različite završne teksture za povećanje trenja, kako bi se rizik od klizanja sveo na minimum.

Ukoliko vas zanima antibakterijski pod ili neki drugi industrijski podovi, kontaktirajte nas za informacije i savete.