Polirani beton je pogodan za komercijalne i industrijske prostore, stambene objekte i projekte renoviranja različitih prostora. Poliranjem betona se transformiše postojeći beton u vizuelno poboljšanu podlogu koja je laka za održavanje i dugotrajna. Madera nudi uslugu visoko-kvalitetnih poliranih betona zahvaljujući jedinstvenim tehnikama brušenja betona i poliranja u kombinacija sa vrhunski premazima i bojama.

Iako sam beton nije poznat kao ekološki proizvod, polirani beton je pogodan za održivi razvoj. Poliranjem betona se izbegava dodatno emitovanje ugljen dioksida u atmosferu koje se inače događa prilikom proizvodnje nove količine betona.

Kada se završi sa poliranjem, pod je idealno ravan i sjajan, koji pored toga što izgleda bolje i duže traje.

Lako održavanje
Jednostavno pranje poda sa vodom i deterdžentom
Higijenski
Kod poliranog betona nema opasnosti od nastanka buđi, alergena ili prašine
Veća čvrstoća
Polirani beton ima veću površinsku tvrdoću i idržljivi je na opterećenja u odnosu na običan beton
Ekološki prihvatljiv
Manje emitovanje ugljen dioksida u odnosu na izradu novog poda
Otpornost i izdržljivost
Polirani beton traje duže u odnosu na običan beton. Ukoliko se pravilno održava, polirani beton traje duže bez ogrebotina, lomljenja, udubljenja i drugog habanja i propadanja

Najveća prednost poliranja je u tome što se betonski podovi kada počnu da se habaju mogu transformisati u dekorativnije podove koji imaju duže trajanje. Poliranjem se pod ojačava.

Takođe, običan beton je prašnjav i komplikovan za održavanje. Poliranjem, betoni su mnogo lakši za održavanje i privlačnijeg su izgleda tako da upotpunjuju i oplemenjuju svaki prostor.
Najčešća upotreba poliranog betona je u različitim industrijama, magacinima, tržnim centrima, logističkim centrima, ali i u drugim objektima kao dekorativni pod.

Poliranje betona

Proces poliranja betona se odvija u različitim koracima.

Započinje sa grubim brušenjem uz pomoć materijala sa grubljim granulacijama. Nakon toga ide fino brušenje, odnosno granulacije se smanjuju sve dok se ne dobije željeni sjaj i glatkoća poda.

U procesu poliranja koriste se i sredstva za učvršćavanje betona kako bi mogao da se polira. Koriste se i materijali za popunu rupa, pukotina i drugih oštećenja betona.

Kada je beton izbrušen i uglačan nanosi se hemijska zaštita koja prodire 2 do 5 mm u beton i sprečava nastanak fleka zbog izlivanja ulja ili drugih hemikalija.

Za detaljne informacije oko poliranog betona kontaktirajte nas na broj telefona: +38169 332 43 74

Kokntakt

Kontaktirajte nas za izradu podova, betona i usluga koje nudimo