Koje vrste industrijskih podova nudimo?

Naši podovi su prilagođeni za ugradnju u različitim industrijama kao što su hemijska industrija, industrijska proizvodnja, prehrambena industrija, stambeni prostori, garaže, prodavnice, tržni centri, apoteke,  domovi zdravlja, obrazovne ustanove, poslovni prostori.

Madera je vaš pouzdan partner za visokokvalitetne industrijske podove. Industrijski podovi predstavljaju ključni aspekt u svakom poslovnom okruženju, jer obezbeđuju neophodnu zaštitu, bezbednost, dugotrajnost i lako održavanje. Ovde ćete videti šta su industrijski podovi, za koje industrije su namenjeni i kako Madera može da ispuni sve vaše zahteve.

Poseban akcenat stavljamo na industrijske podove koji su izloženi visokim mehaničkim i fizičkim opterećenjima. Takođe, naši podovi su nezamenljivi u industrijama za preradu mesa i drugim prehrambenim delatnostima koje imaju potrebu za primenom HACCP standarda i antibakterijskih podova.

Šta su industrijski podovi?

Industrijski podovi su specijalno dizajnirani industrijski podni sistemi koji se koriste u raznim poslovnim i industrijskim okruženjima. Ovi podovi su napravljeni tako da izdrže teške uslove i da obezbede sigurno i funkcionalno radno okruženje, a po potrebi i visoki vizuelni efekat. Madera je lider u postavljanju različitih tipova industrijskih podova, uključujući MMA podove, epoksidni podovi, metalik-epoksidni, vinil-ester podove, poliuretanske sisteme, dekorativne podove, ferobeton i antistatik podove.

Madera podovi su otporni na hemijska i mehanička opterećenja, kao i mikropukotine u podlozi.  Naši industrijski podovi sprečavaju klizanje što je jako bitno u poslovnim prostorima koji se često peru ili se u radnom prostoru u procesu proizvodnje upotrebljava voda, ulje ili neki praškasti materijali kako bi se sprečile povrede radnika. Podovi imaju različite teksture koje sprečavuje klizanje i padove. Različite teksture omogućavaju rešenja protiv klizanja bilo da se radi o prostorima gde može doći do prosipanja hrane i pića ili industrijskim postrojenjima gde može doći do prosipanja ulja, masnoća i nafte. [1]

Naši podovi su postavljeni u različitim industrijama kao što su najčešće garaže i industrija (prehrambena, hemijska, proizvodnja), radionice, hale, ali i obrazovne ustanove, domovi zdravlja, apoteke, tržni centri, prodavnice, stambeni prostori, dekorativni podni sistemi.

Posedujemo tehnologije za brzosušeće podove koji mogu da se koriste vrlo brzo nakon izrade. Dugotrajno čekanje na završetak radova renoviranje je često izazvano čekanjem da se podovi osuše i budu spremni za upotrebu. Zahvaljujući MMA podovima ovo vreme se značajno skraćuje. MMA hemijska formula omogućuje da se podovi koriste već nakon 60 minuta od postavljanja.

Za koje industrije i delatnosti su namenjeni industrijski podovi?

Madera Podovi nudi širok spektar industrijskih podova i podnih obloga prilagođenih različitim delatnostima i zahtevima. Naši podovi se koriste u sledećim industrijama i sektorima:

Proizvodnja

U proizvodnim okruženjima, industrijski podovi moraju izdržati veliko opterećenje, hemijske supstance i habanje. Naši industrijski podovi su savršeni za ove postavke, pružajući izuzetnu izdržljivost i lako održavanje. U fabrikama i postrojenjima pod često dolazi u dodir sa različitim supstancama koje mogu oštetiti površinu poda, tako da je neophodno da podovi budu adekvatno zaštićeni.

Betoni i metalne konstrukcije koje trpe temperaturna, mehanička i hemijska opterećenja se presvlače različitim oblogama kako bi se izbegla oštećenja. Industrijski podovi nude zaštitu od visoko-koncentrovanih kiselina, baza i rastvora.

Elektronika, tehnologija, industrija zapaljivih materija

Antistatik podovi, odnosno elektroprovodni podni sistemi, su idealni sistemi za okruženja u kojima postoji opasnost od proboja statičkog elektriciteta do osetljive elektronske opreme. Antistatik podovi primenjuju se i u prostorima u kojima su smeštene opasne materije, gas ili eksploziv. U takvim okruženjima postoji rizik od eksplozije usled elektrostatičkog pražnjenja.

Zdravstvena i farmaceutska industrija

U sektorima gde je čistoća i higijena ključna, kao što su bolnice i farmaceutski pogoni, naši antistatik podovi igraju ključnu ulogu u održavanju bezbednog okruženja i sprečavanju akumulaciju elektrostatičkog naelektrisanja. Podovi su laki za održavanje i čišćenje i imaju anti-bakterijska svojstva.

Podni sistemi u prehrambenoj industriji

U prehrambenoj industriji i restoranima, gde je higijena od suštinskog značaja, naši dekorativni podovi kombinuju funkcionalnost i estetiku kako bi stvorili bezbedno i privlačno okruženje.

Poslovni prostor, magacini i logistika

U magacinima i logističkim centrima, gde su česti teški teret i veliki promet, naši poliuretanski sistemi obezbeđuju optimalnu otpornost na habanje i produžavaju vek trajanja poda i eliminišu problem sa prašenjem usled manipulacija u magacinu.

Sistemi za garaže i otvorene parkinge

Madera nudi podove za parkinge i garaže vrhunskog kvaliteta koji ispunjavaju standarde protiv klizanja, masnoće, hemikalija i udara.

Naši epoksi, vinil-ester podovi, MMA podovi, poliuretanski podovi i antistatik podovi su dugotrajni, izdržljivi i atraktivnog dizajna kako bi se zadovoljile sve želje klijenata, a istovremeno obezbedili svi standardi.

Dekorativni podni sistemi

Madera dekorativni podovi imaju široku upotrebu u prodavnicama, komercijalnim prostorima i individualnim objekatima (kuće, stanovi i sl.). Ovi podovi imaju vrhunske perfomanse i izgled. Naši dekorativni podovi imaju široku paletu boja, dezena i materijala koji se dodaju u smolu kako bi podovi bili lepi i funkcionalni.

Madera industrijski podovi

Madera je posvećena izradi najboljih industrijskih podova za svaku specifičnu potrebu. Naš tim stručnjaka će vam pomoći da odaberete najprikladnije rešenje za vašu delatnost.

Možete biti sigurni da ćete dobiti podne obloge i sisteme koji će vašem poslovanju pružiti vrhunsku zaštitu i funkcionalnost. Kontaktirajte nas danas i otkrijte kako možemo da vam pomognemo da postignete najbolje rezultate u vašoj industriji.

Pored izrade industrijskih podova nudimo usluge brušenja, sečenja, razbijanja i frezovanja betona, ugradnju betona –  ferobeton, betonski podovi, AB ploča (armirano-betonske ploče), cementna košuljica, mikrocement podovi i poliranje betona.

Kvalitet ojačaniskustvom

Industrijski podovi i betoni vrhunskog kvaliteta i trajnosti.

Kontakt

Kontaktirajte nas za izradu podova, betona i usluga koje nudimo