Šta su MMA akrilni podovi?

MMA akrilni podovi i podni premazi su dizajnirani kako bi se brzo postavili i koristili i kako bi klijentima ponudili dekorativne i izdržljive podove koji se lako i brzo održavaju.

Korišćenjem methy-methacrylate (MMA) katalizatora, podovi se brže suše i mogu da se koriste i zbog toga su odličan izbor za prostore koji se renoviraju, poslovne prostore, prodavnice i druga okruženja kroz koji prolazi veliki broj ljudi. MMA podovi imaju jedinstvenu hemijsku strukuru koja im omogućava da se koristi već sat, dva sata nakon izrade. [1]

Brzo sušenje

Čekanje na dalje radove kako bi se pod osušio se značajno smanjuje zahvaljujući MMA podovima. Brzo sušenje ne utiče na izgled i kvalitet poda. Veliki izbor boja i dezena omogućava da se naprave različiti i jedinstveni dizajni.

Ovi podovi imaju veliku hemijsku otpornost, zaštitu od klizanja i habanja. Podovi se izrađuju bez spojeva tako da se lako održavaju. Ova karakteristika ih čini pogodnim za industrijska okruženja kao što je prehrambena industrija, hemijska industrija i proizvodnja elektronike.

Sigurnost i zaštita od klizanja

Zaštita od klizanja je neophodna kada su u pitanju industrijski i komercijalni prostori, kako bi se izbegle povrede kako zaposlenih, tako i klijenata.

Madera nudi MMA podove različite teksture sa dodacima agregata kako bi se dobio pod koji ima protiv klizne karakteristike.
Veliki broj različitih podova znači da imamo rešenje za svako okruženje, bilo da se radi o restoranima u šoping centrima gde često dolazi do prosipanja pića ili hrane, pa sve do fabrika u kojima dolazi do prosipanja ulja, masnoće ili goriva.

Postavljanje MMA poda

U praksi, veliki broj projekata renoviranja ili izgradnje zahteva da pod bude postavljen na temperaturama koje su uglavnom niže. Ovo je naročito često kada su u pitanju magacini, hladanjače i prehrambena industrija gde temperature zbog same prirode posla moraju da budu niže. Zbog ovoga mnogi podovi koji su na bazi smole se ne mogu postaviti kvalitetno jer uglavnom zahtevaju temperature preko 5oC kako bi se pravilno osušili. To nije slučaj sa MMA podovima jer katalizator koji se nalazi u njima omogućava da se podovi postave i na nižim temperaturama bez uticaja na kvalitet i brzinu sušenja.

Projekti renoviranja

Projekti renoviranja uglavnom zahtevaju brže odvijanje radova i zbog toga su MMA podovi popularni jer značajno smanjuju vreme koje je potrebno da se pod postavi i osuši kako bi se drugi radovi nastavili.

Kvalitet ojačaniskustvom

Industrijski podovi i betoni vrhunskog kvaliteta i trajnosti.

Kontakt

Kontaktirajte nas za izradu podova, betona i usluga koje nudimo