Šta su dekorativni betonski podovi?

Dekorativni betonski podovi su betonski podovi koji su posebno obrađeni kako bi bili atraktivni uz zadržavanje funkcionalnosti i izdržljivosti standardnog betona. Ovi podovi se koriste u različitim prostorima, uključujući stambene, komercijalne i industrijske objekte.

Često se viđaju u tržnim centrima, prodavnicama, pa i prostorima javne namene kao što su aerodromi, autobuske stanice i slično.

Ovi podovi koje nudimo su industrijski podovi koji mogu biti urađeni u različitom dizajnu i najčešće su to teraco podovi i dekorativni epoksidni podovi, ali mogu biti i polirani podovi i ferobeton.

Teraco dekorativni betonski podovi

Teraco podovi

Teraco podovi nude visoku estetiku, ali ne na uštrb funkcionalnosti. Terrazzo podovi predstavljaju dekorativne podne sistema savremenog stila sa vrhunskim kvalitetom koji zadržavaju izgled bez obzira na intenzivne uslove rada.

Široki izbor dizajna daje arhitektama i dizajnerima enterijera mogućnost da pod koriste kao platno na kome mogu da naprave jedinstven dizan. Ovi podovi sadrže veliki broj atraktivnih agregata poput mermera, kristalnog stakla i metalnih čestica, kako bi stvorio svetlucavi sjaj na površini poda.

Dekorativni epoksidni podovi

Epoksi smola za podove je smola koja se stvrdnjava kada se pomeša s određenim sredstvima za stvrdnjavanje. Ova kombinacija stvara čvrst i izdržljiv materijal koji se koristi kao podna obloga u različitim industrijskim, komercijalnim i stambenim prostorima.

Dekorativni podovi nude efikasnu UV stabilnost, mogućnost dodavanja krupnijih materija za dodatni vizuelni efekat, kao i različitu debljinu: 12mm, 9mm ili ekonomičnije debljine 6mm i 7mm. Kombinacijom različitih materijala možemo da ponudimo dizajn po želji kupca. Materijali koje koristimo su mermer, granit, kvarc i različite kombinacije boja tako da možemo da uradimo jedinstven izgled poda.

Polirani beton

Polirani beton je beton koji se hemijski tretira, glača i brusi specijalnim alatima dok se ne dobije glatka i sjajna površina koja predstavlja polirani betonski pod. Na ovaj način se dobija industrijski ili dekorativni pod poboljšanih karakteristika.

Polirani beton je pogodan za komercijalne i industrijske prostore, stambene objekte i projekte renoviranja različitih prostora. Poliranjem betona se transformiše postojeći beton u vizuelno poboljšanu podlogu koja je laka za održavanje i dugotrajna.

Ferobeton

Ferobeton se može koristiti kao dekorativni pod. Ferobeton je kompozitni materijal koji se sastoji od betona ojačanog vlaknima (obično čeličnim, staklenim ili polipropilenskim vlaknima), što mu daje veću čvrstoću i otpornost na pucanje.

Najčešće se pravi u granulacijama od čvrstih materijala poput kvarca, korunga i nerđajućeg čelika. On je veoma otporan na habanje i koristi se u objektima gde se očekuju veća opterećenja i gde je potrebno da pod ima određenu ravnoću odnosno da ima mala horizontalna odstupanja (regalni magacini i sl..). Ferobeton je ojačani beton, otporan na promene temperature, mraz, vodu i vlagu.
Možete nas kontaktirati za sve informacije vezane za postavljanje različitih industrijskih podova.