Šta je uslužno brušenje betona?

Brušenje betona je proces uklanjanja gornjeg sloja betonske površine kako bi se postigla glatka i ujednačena površina. Ovaj proces se najčešće koristi u pripremi betonskih podova za dalje tretmane, kao što su nanošenje zaštitnih premaza (epoksi, poliuretan), bojenje ili poliranje, renoviranje objekata i sl.

Zašto se brusi beton?

Brušenje betona ima više svrha, uključujući:

  • Uklanjanje neravnina i oštećenja poda: Sklanjanje neravnina, mrlja, ostataka lepka ili boje.
  • Priprema površine: Stvaranje adekvatne podloge za daljnje tretmane i premaze, čime se obezbeđuje bolje prijanjanje materijala.
  • Poboljšanje estetike prostora: Postizanje glatke, reflektujuće površine koja je estetski atraktivna.
  • Poboljšanje funkcionalnosti: Uklanjanje površinske hrapavosti kako bi se smanjilo habanje i olakšalo čišćenje prostora.

Čime se brusi beton?

Antistatik pod

Proces brušenja se izvodi pomoću specijalizovanih mašina koje koriste abrazivne diskove ili brusne ploče. Ovi diskovi mogu biti izrađeni od različitih materijala, uključujući dijamante, što ih čini sposobnim da efikasno uklone sloj betona.

Vršimo brušenje betona za pripremu industrijskih podova ili izradu cementne košuljice, poliranje betona. Polirani beton je beton koji se hemijski tretira, glača i brusi specijalnim alatima dok se ne dobije glatka i sjajna površina koja predstavlja polirani betonski pod. Na ovaj način se dobija industrijski ili dekorativni pod poboljšanih karakteristika.

Polirani beton je pogodan za komercijalne i industrijske prostore, stambene objekte i projekte renoviranja različitih prostora. Poliranjem betona se transformiše postojeći beton u vizuelno poboljšanu podlogu koja je laka za održavanje i dugotrajna. Madera nudi uslugu visoko-kvalitetnih poliranih betona zahvaljujući jedinstvenim tehnikama brušenja i poliranja u kombinacija sa vrhunski premazima i bojama.

Pored frezovanja betona u ponudi imamo i druge usluge kao što su frezovanje betona, sečenje betona i razbijanje betona.

Madera je specijalizovana za izradu industrijskih i betonskih podova. U ponudi imamo sve vrste industrijskih podova za široke namene – fabrike, kancelarije, parkinge, garaže, magacine, radionice, tržne centre i drugo. Imamo epoksidne, poliuretanske, antistatik podovi, antibakterijske podove i dr.

Ukoliko vam je potrebno frezovanje betona ili neka druga naša usluga kontaktirajte nas na broj telefona: