Šta su protivklizni podovi?

Protivklizni podovi su posebne vrste podnih obloga dizajnirane da smanje rizik od klizanja i pada, posebno u područjima gde postoji veća mogućnost klizanja zbog prisutnosti vode, ulja ili drugih tečnosti. Ovi podovi se koriste u industrijskim, komercijalnim i javnim prostorima, kao što su fabrike, profesionalne kuhinje, bolnice, industrije proizvodnje hrane i pića.

Podovi sa protivkliznim karakteristikama su važni za prostore gde postoji povećan rizik od klizanja i padova, uključujući prostore izložene vodi ili uljima. Ovi podovi povećavaju bezbednost koristeći teksture ili aditive koji povećavaju trenje.

Protivklizni podovi su ključni za sigurnost u mnogim okruženjima, jer pomažu u smanjenju broja povreda uzrokovanih klizanjem i padovima.

Vrste protivkliznih podova

Podloga za parking

Sve podove koje postavljamo mogu biti sa teksturom koja sprečava klizanje, a najčešće su to poliuretanski i epoksidni podovi.

Epoksidni protivklizni podovi su vrsta podova koji se proizvode od sintetičke smole. Epoksi smola za podove je smola koja se stvrdnjava kada se pomeša s određenim sredstvima za stvrdnjavanje. Ova kombinacija stvara čvrst i izdržljiv materijal koji se koristi kao podna obloga u različitim industrijskim, komercijalnim i stambenim prostorima. [1]

Madera nudi veliki izbor epoksidnih podova koji dolaze u različitim bojama, dezenima i dekoracijama za različite komercijalne i industrijske objekte. Naš asortiman epoksi podova obuhvata glatke i sjajne podove za komercijalni sektor, pa sve do antistatičkih i izdržljivih podova za različite industrije.

Poliuretanski protivklizni podovi i sistemi su prilagodljivi materijali koji se koriste za zaštitu, dekoraciju i ojačanje različitih površina i materijala. Njihova sposobnost da pruže izdržljivost, otpornost, antibakterijsku zaštitu i estetski privlačan izgled čini ih popularnim izborom u mnogim prostorima. Ovo su podovi na bazi poliuretanske smole i cementa. Njihova najčešća primena je u prehrambenoj industriji, ali i kao parking sistemi i podovi za garaže.

FLOWFRESH Poliuretanski pod sa Polygiene tehnologijom je obogaćen jonima srebra za antibakterijsku zaštitu koja sprečava razvoj različitih vrsta bakterija na podovima. Prednost poliuretanski sistema koje nudi Madera su brzo postavljanje i sušenje.

Primena protivkliznih podova

Ovi podovi imaju široku primenu kao što su:

  • Industrijska postrojenja: U fabrikama, skladištima i radionicama, gde može doći do prosipanja ulja, vode ili drugih tečnosti koje mogu uzrokovati klizanje.
  • Kuhinje i restorani: U profesionalnim kuhinjama i prehrambenim pogonima, gde su podovi mokri ili masni.
  • Bolnice i zdravstvene ustanove: U operacionim salama, laboratorijama, hodnicima i kupatilima, gde je higijena ključna i podovi se često čiste.
  • Javni objekti: U tržnim centrima, zgradama državnih institucija, aerodromima i drugim javnim prostorima. Na mestima sa velikim prometom ljudi, gde se može prosuti tečnost ili prljavština sa ulice može biti nanesena na pod.
  • Bazen i sportski objekti: Oko bazena, u svlačionicama i teretanama, gde su podovi često mokri.
  • Škole i vrtići: U hodnicima, kantinama i toaletima, gde je sigurnost dece prioritet.
  • Komercijalne kuhinje: U hotelima, restoranima i objektima za proizvodnju hrane, gde su podovi često izloženi masnoći, vodi i drugim tečnostima.

Madera protivklizni podovi

Madera nudi izradu i veliki izbor protivkliznih podova kao što su epoksidni, poliuretanski, vinil-ester, MMA i dekorativni podovi.

Naši podovi kombinuju savremeni stil sa vrhunskim kvalitetom kako bi podovi zadržali vizuelni efekat i nakon godina korišćenja i različitih uslova i spoljašnjih faktora.

Možete nas kontaktirati za sve informacije vezane za postavljanje različitih industrijskih podova.